Știrea zilei

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a dat aviz pozitiv pentru proiectul de lege care i-ar permite șefului statului să fie membru de partid | VIDEO

Proiectul de lege care i-ar permite șefului statului să fie membru de partid a primit aviz pozitiv din partea Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului. Inițiativa legislativă aparține deputatului PSRM Vasile Bolea, care este și președintele comisiei respective.

Acesta a propus abrogarea alineatului din Codul Electoral care îl obligă pe candidatul ales în funcția de președinte să prezinte, până la validarea mandatului, o confirmare că nu este membru de partid și nu îndeplinește nicio altă funcție publică sau privată. În opinia autorului, această prevedere ar încălca normele constituționale referitoare la libertatea asocierii. Proiectul de lege urmează a fi supus dezbaterilor în plenul Parlamentului.

Amintim că în 2017, socialistul Vlad Batrîncea a depus o sesizare la Curtea Constituțională pe acest subiect, iar magistrații au decis că prevederea care îi interzice șefului statului să fie membru de partid este constituțională.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Fost deputat democrat, noul șef al CNAM

Fosta deputată a Partidului Democrat din Moldova, Valentina Bulga, va fi de mâine, 21 mai, …