Știrea zilei

71 de români sunt blocați în Mexic, pe mai multe nave de croazieră

71 de români blocați în orașul mexican Puerto Vallarta cer ajutorul autorităților de la București pentru a fi repatriați. Ei spun că nu sunt infectați cu coronavirus, fiind izolați de la 1 martie. Ei fac parte din echipajele mai multor nave de croazieră, transmite digi24.ro.

Cei peste 70 de români sunt muncitori din echipajele a trei vase de croazieră: Seabourn și MS Koningsdam. Ionuț Vîlsan este unul dintre ceste peste 1.200 de angajați din toată lumea și a făcut un apel la autorități pentru a putea ajunge acasă.

„Sunt unul dintre membrii echipajului de pe Seabourn, ne aflăm pe mare de la 1 martie. De atunci nu am pășit pe uscat și nu am avut contact cu alți oameni. Nu avem cazuri de coronavirus la bord. De ce e atât de dificil să fim repatriați? Suntem 71 de români alături de alți 1.200 de oameni din toată lumea”, spune Vilsan Cristian Ionut, pe pagina de Facebook.

El mai spune că nu e nevoie ca oamenii să sară peste bord sau să intre în greva foamei. „Vrem doar să ne întoarcem acasă”, mai spune bărbatul.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Italia iese din carantina, proteste în Europa, sancțiuni dure în Qatar, arestări în Londra | VIDEO

Șefa guvernului belgian, venită în vizită la un spital din Bruxelles, a fost nevoită să …