Știrea zilei

7 nou-născuți COVID pozitivi la Bălți, Mitropolia Moldovei îndeamnă moldovenii la post aspru, fabrica „Bucuria” s-ar confrunta cu un focar de infecție | VIDEO

Fabrica Bucuria nu are motive de bucurie. Aproape 100 de angajați ar fi infectați cu noul virus. Despre asta a anunțat deputatul PPDA Alexandru Slusari. În același timp, Ministerul Sănătății anunță alte 5 decese provocate de COVID 19, numărul total ajungând la 541.

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, el a obținut informația după ce câțiva angajați de la fabrica de bomboane i s-ar fi plâns că sunt infectați cu noul virus. În total, aproape 100 de persoane s-ar fi îmbolnăvit, iar administrația i-a trimis pe toți în autoizolare forțată, fără a le achita salariile. Conducerea întreprinderii nu ne-a răspuns la telefon pentru comentarii.

Între timp, Ministerul Sănătății anunță că încă cinci persoane au fost răpuse de COVID 19, numărul deceselor ridicându-se la 541. Peste 480 de oameni sunt în stare gravă, iar 30 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Până la ora actuală, în Moldova au fost confirmate peste 16300 de cazuri, iar 2408 în rândul angajaţilor sistemului de sănătate. În total, 9382 de persoane s-au vindecat.

Totodată, la maternitatea din Bălți, unul dintre cele mai afectate orașe din țară, a fost deschisă o secție pentru gravidele infectate cu noul coronavirus. Aici vor fi internate toate pacientele din nordul țării, iar pentru moment sunt 7 nou-născuți COVID pozitivi, scrie presa de la Bălți.

Ținem să remarcăm că, Mitropolia Moldovei se arată „profund îngrijorată” de criza provocată de pandemie. Într-o circulară, semnată de Sinodul Bisericii și Mitropolitul Vladimir, credincioșii sunt îndemnați să țină post aspru în zilele de 2,3 și 4 iulie, după care să se împărtășească. Decizia a fost semnată și de Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, care nu credea în existența virusului iar recent, a recunoscut că s-a infectat și el. Se întâmplă după ce 2 slujitori ai bisericii au decedat, alții 5 s-au îmbolnăvit, iar biserica a ignorat în repetate rânduri deciziile autorităților de a respecta măsurile sanitare de prevenire a coronavirusului.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Case și beciuri inundate. Ploaia din această noapte a făcut ravagii în mai multe localități din țară

Ploaia din noaptea trecută a făcut ravagii în mai multe regiuni din țară, precum localitățile …