Știrea zilei

533 de decese provocate de COVID-19 în R. Moldova. Țara noastră, lider în Europa la numărul de îmbolnăviri, raportate la numărul de locuitori | VIDEO

COVID-19 a mai luat viața a încă trei pacienți. În această noapte, doi bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 60 și 81 de ani au pierdut lupta cu virusul periculos. Astfel, numărul total al deceselor a ajuns la 533. Alți 479 de persoane se află în stare gravă, iar 31 dintre acestea sunt conectate la aparate de respirație asistată.

Potrivit ultimelor date publicate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la începutul pandemiei și până acum, în Republica Moldova au fost confirmate 16 mii 250 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, iar 9229 de oameni s-au tratat.

Între timp, în instituțiile medicale din municipiul Chișinău mai sunt doar 129 de paturi libere. Despre aceasta a anunțat astăzi, la ședința online a serviciilor municipalității, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi. Potrivit ei, 549 din pacienții internați în instituțiile sanitare municipale sunt bolnavi de COVID-19.

Precizăm că potrivit datelor raportate pe parcursul săptămânii trecute de autoritățile din sănătate, țara noastră este în continuare lider în Europa la numărul de îmbolnăviri, raportate la un milion de locuitori și a treia cea mai afectată țară din Europa la capitolul decese.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Inițiativă fără precedent : Magazinele sociale Merișor vor ajunge în toate localitățile din țară

Rețeaua de magazine sociale „Merișor”, colacul salvator al sute de mii de cetățeni, va acoperi …