Știrea zilei

30 de persoane suspecte de COVID-19: O mamă și copilul ei au fugit din spital | VIDEO

Încă 30 de persoane, printre care 9 copii, sunt suspectate de infecție cu noul coronavirus. Autorităţile din sănătate au prelevat probele pentru testele de laborator, iar pe parcursul zilei vor fi cunoscute rezultatele. Între timp, o femeie, care s-a adresat la medici cu copilul său, pentru că avea simptome caracteristice virusului a fugit de la Unitatea Primiri Urgente a Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii. Acum ea este căutată de poliţie.

Din cele 30 de persoane suspecte de coronavirus, 9 copii şi două mame sunt internate la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, iar ceilalți suspecți sunt internați la spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din capitală. Potrivit ministrului Sănătății, cazul care a fost trimis miercuri la reconfirmare, a fost supus din nou testării.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „Pe parcursul zilei, când vom veni cu rezultatele pentru toţi 30 de suspecţi vom veni şi cu precizarea de rigoare care este. Ce ține de starea de sănătate a pacienților, prima persoană, doamna care este la Spitalul Clinic Republican – este o dinamică pozitivă, starea de sănătate a doamnei se îmbunătățește şi sperăm foarte mult să fie bine în cazul tuturor pacienţilor.”

Dumbrăveanu a îndemnat populaţia să fie mai responsabilă, asta după ce o femeie a fugit de la Unitatea Primiri Urgente, împreună cu copilul său, după ce a aflat că sunt suspecți de  infectare cu noul tip de coronavirus.

LUDMILA BÎRCĂ, directorul Spitalului Clinic Municipal Boli Contagioase la Copii: „Nici nu ne -a dat posibilitatea să examinăm copilul, el a fost examinat doar la etapa asistenței medicale de urgență. După care, agresând cadrele medicale a fugit din Unitatea Primiri Urgente. Noi am anunţat poliţia, s-au făcut alte măsuri, dar vă rugăm foarte mult, să vă supuneţi indicaţiilor personalului medical.”

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „Este regretabil că în cazurile vizate, persoanele nu înţeleg despre riscurile la care se expun ei şi riscurile la care îi expun pe cei din jur.”

În același timp, Viorica Dumbrăveanu le-a recomandat cetățenilor să nu meargă la clinicile private pentru a fi testați pentru coronavirus, deoarece testele rapide sunt ineficiente.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „Probele se prelevează doar la institutuțiile medico-sanitare publice strategice și se prelucrează doar la laboratorul acreditat de OMS, care este procesul de la ANSP.”

O persoană contaminată cu noul coronavirus reprezintă un risc pentru 4-5 persoane, dacă intră în contact cu ele.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cadavrul unui bărbat, depistat într-un ascensor dintr-un bloc de pe bulevardul Moscovei

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 48 de ani a fost depistat într-un ascensor dintr-un …