Știrea zilei

26 s-au speriat de 3. Deputații „ACUM” au fugit de la discuția inițiată chiar de ei, atunci când au apărut reprezentanții Partidului „Șor” | VIDEO

Cei 26 de deputați de la blocul ”ACUM” s-au speriat și au fugit, după ce trei deputați ai Partidului Politic ”ȘOR” au venit la discuțiile anunțate de către cei de la ”ACUM”. Formațiunea Partidului „ȘOR” a fost singura care a răspuns invitației.

Deputatul Marina Tauber a spus că ce trei membri ai formațiunii au venit cu scopul de a discuta proiectele legislative atât ale Blocului ”Acum” cât și ale Partidului ”ȘOR”, iar Maia Sandu și Andrei Năstase ar fi încă în campania electorală.

„Regretăm că în afară de deputații aleși pe listele bloculuI ”ACUM” nu s-au găsit care să vină, să discute aici în mod transparent”, a declarat Maia Sandu, deputat blocul ”ACUM”.

În acel moment, în sală au intrat trei deputați din partea Partidului ”ȘOR”, Marina Tauber, Reghina Apostolova și Denis Ulanov. Blocul ”ACUM” a ignorat prezența deputaților și în scurt timp au ieșit din sală.

Marina Tauber spune că Partidul ”ȘOR” a venit cu propuneri concrete în vederea identificării soluțiilor pentru deblocarea situației politice, iar cei din blocul ”ACUM” au demonstrat încă o dată că scopul lor nu ține de rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetățenii, dar se lansează în acțiuni populiste .

„Vreau să vă spun că gestul lor astăzi a fost unul foarte needucat. Noi am venit să discutăm. Eu cred că aveam un drept să spunem ceva și dumnevoastră ați văzut că am venit cu gânduri pozitive, am venit cu gânduri bune. În spatele nostru stau cetățenii care ne-au ales. În spatele blocului ”ACUM”, la fel, stau alegătorii, care la fel le-au dat un mandat de încredere. Dacă se va întâmpla că vom fi nevoiți să participăm la alegeri anticipate și țara noastră să fie bogată și nu o să putem să lucrăm, o să fie pe răspunderea blocului”ACUM”, a notat Marina Tauber, deputat Partidul ”Șor”

De asemenea, Tauber a menționat că Partidul ”ȘOR” a examinat așa-numitul pachet de dezoligarhizare inițiat de blocul ””ACUM”, însă îl consideră populist.

În schimb, fracțiunea partidului ”ȘOR” este gata să le discute pentru a-l îmbunătăți. Cei trei aleși ai poporului urmau să prezinte și propriile inițiative legislative, menite să îmbunătățească viața oamenilor, dar și ridicare imunității deputaților.

 „Noi suntem pentru anularea imunității pentru deputați și credem că toți deputații trebuie să fie mult mai aproape de oameni și tot ce ține de responsabilitățile lor, dar și de tot ce ține de drepturile lor. Noi suntem pentru această inițiativă legislativă, pentru că nu avem de ce să ne temem și nu avem ce să ascundem în fața cetățenilor”, a declarat Marina Tauber, deputat Partidul ”Șor”.

Marina Tauber a mai precizat că Partidul ”ȘOR” va rămâne în opoziție constructivă și responsabilă și va susține proiectele în favoarea cetățenilor, indiferent de formațiunile politice care le vor propune.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Poliția română l-a căutat pe Ștefan Gațcan și l-a găsit. Unde este acum și ce a declarat oamenilor legii

Deputatul Ștefan Gațcan se află la Iași și neagă faptul că ar fi fost sechestrat …