Știrea zilei

Un deputat PDM renunță la funcția de președinte de raion

Deputatul Partidului Democrat, Svetlana Rotundu, își anunță suspendarea din funcție de președinte al raionului Șoldănești după ce la data de 19 noiembrie a fost aleasă în funcția respectivă. Astfel, Svetlana Rotundu a convocat pentru data de 2 decembrie ședința extraordinară a Consiliului raional pentru a vota suspendarea din funcție a actualului președinte și alegerea unui nou președinte de raion.

De precizat că Svetlana Rotundu a ocupat și anterior funcția de președinte al raionului Șoldănești. În urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, Rotundu a ajuns deputat pe lista de partid a PDM, renunțând la mandatul de președinte de raion.

Totuși, în cadrul scrutinului local din 20 octombrie, Rotundu a candidat din nou în Consiliu, fiind aleasă la data de 19 noiembrie în funcția de președinte al raionului.

De precizat că în urma alegerilor locale din 20 octombrie, mandatele în Consiliul raional Șoldănești s-au repartizat după cum urmează: PSRM – 6; ACUM – 5; PDM – 12; PȘ – 2; PCRM – 1; PLDM – 1.

deschide.md

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

LIVE | Declarații de presă ale deputatului PP „ȘOR”, Denis Ulanov, cu tema „Incompetență sau rea intenție? Procedura de angajare a răspunderii, în contradicție flagrantă cu hotărârea Curții Constituționale”