Știrea zilei

23% din bolnavii cu COVID-19 din R. Moldova sunt din medicină

Circa 23 la sută din numărul bolnavilor de COVID-19 sunt angajați din sistemul medical. Cei 60 de lucrători medicali lucrează atât la stat, cât și la privat. Numărul total al bolnavilor de coronavirus a ajuns la 263. Anunțul a fost făcut luni de directorul ANSP, Nicolae Furtună, la finele ședinței Punctului Focal, transmite moldpres.

Potrivit sursei citate, doar nouă dintre cadrele medicale s-au molipsit de la pacienții pe care i-au consultat. El a adăugat că atât în R. Moldova, cât și în celelalte state medicii se îmbolnăvesc deoarece se află pe prima linie.

Oficialul a venit cu precizări și referitor la procedurile de înhumare a persoanelor decedate. El a specificat că pentru moment este mai bine să se renunțe la o parte din tradiții, în special la slujba din biserica și la parastase.

Prezent la ședință, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a menționat că numărul de bolnavi cu COVID în R. Moldova a ajuns la 263. Dintre aceștia, 16 sunt din stânga Nistrului. La spitalul “Toma Ciorbă” sunt internate 127 persoane, dintre care 32 în stare gravă.

La Spitalul de boli infecțioase pentru copii în prezent sunt internați 15 copii și cinci adulți, iar la Spitalul Republican sunt 13 pacienți, dintre care 12 în stare gravă. La Spitalul Ministerului Sănătății se află 60 de pacienți.

De astăzi va fi activat și Spitalul Sf. Arhanghel Mihail din Chișinău. Iar pe parcursul săptămânii vor fi activate și unele spitale raionale. Totodată, la MOLDEXPO va începe amenajarea unui centru de triere a bolnavilor.

În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgenţă în legătură cu pandemia de COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 151 de persoane s-au infectat cu COVID-19. Bilanțul deceselor ajunge la 233

Încă 151 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate astăzi, după procesarea a 1.267 …