Știrea zilei

La Școala de Muzică din Orhei, primăria instalează ferestre noi | VIDEO

La Școala de Muzică din Orhei gerul va bate la ferestre noi. Cei peste trei sute de elevi, dar și profesorii acestora vor fi protejați de frigul aspru al iernii. Ferestrele noi din metal-plastic care se instalează, spre deosebire de cele vechi, sovietice, vor păstra căldura în sălile de clasă. Lucrările se fac din contul primăriei și se for finisa săptămâna viitoare.

Orele, în sălile de clasă ale școlii de muzică din Orhei, se desfășoară sub agitația lucrărilor de construcție – în instituția de învățământ se schimbă geamurile. În locul geamurilor vechi vor apărea ferestre termopan de ultimă generație. Larisa Untilă a absolvit cândva Școala de Muzică, iar acum predă ore de solfegiu în aceeași instituție. Predă copiilor muzica din anul 1991. Ea recunoaște faptul că întreg cadrul didactic s-a bucurat de faptul că instituția în care lucrează va fi renovată.

Este o dorință mult așteptată pentru noi profesorii. Noi demult așteptăm această schimbare. În sfârșit, sperăm că iarna ne va fi călduț, a declarat LARISA UNTILĂ, profesoară de solfegiu la Școala de Muzică din Orhei.

Nici directorul instituției de învățământ nu-și ascunde bucuria. Potrivit acestuia, ferestrele nu au fost schimbate din anii 60, atunci când s-a inaugurat școala. De aceea, toți sunt foarte recunoscători pentru lucrările care se fac, mai ales că sezonul rece se apropie cu pași rapizi.

Peste 40 de ferestre în întreaga școală. Deja peste jumătate din ferestre au fost înlocuite, iar în zilele următoare vor mai avea loc și alte lucrări de înlocuire a geamurilor. Săptămână viitoare deja vor fi schimbate toate ferestrele, iar lucrările de finisare vor fi și ele încheiate, a declarat DUMITRU COLESNIC, directorul Școlii de Muzică din Orhei.

Înlocuirea geamurilor se realizează de către primăria municipiului Orhei. Primarul interimar, Diana Memeț, spune că înlocuirea geamurilor va rezova și problema consumului exagerat de căldură, or, din cauza geamurilor vechi exista o mare risipă. De acum înainte, însă, consumul va fi unul moderat, iar instituția nu va mai suporta cheltuieli inutile.

Aceste ferestre, după cum ați văzut, nu au fost schimbate niciodată și iarna trecută a fost destul de frig și curent în sălile de clasă. A fost un lucru absolut necesar și ne bucurăm că timpul ține cu noi și reușim să facem această lucrare până la căderea iernii. Vor fi schimbate toate geamurile din instituție, nu ne-am limitat doar la un singur etaj, dar le vom schimba pe toate absolut, a declarat DIANA MEMEȚ, primar interimar al municipiului Orhei.

Pe lângă lucrările de la instituția de învățământ, în Orhei se mai repară câteva drumuri și curți ale blocurilor de locuit. Recent, au fost finalizate lucrările de reconstrucție a drumului și trotuarului de lângă grădinița nr. 8, dar și lucrările de renovare capitală a unei curți din Cartierul Nordic. Potrivit Dianei Memeț, pe ultima sută de metri este și finalizarea lucrărilor de modernizare a grădiniței nr. 6 din Cartierul Bucuria. Dacă timpul va fi prielnic, transformarea municipiului va continua.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Elveția donează Republicii Moldova măști medicinale, mănuși și soluții dezinfectante | VIDEO

Elveția ne întinde o mână de ajutor în lupta cu coronavirus. Statul elvețian donează Republicii …