Știrea zilei

Deputații „ACUM” vor să schimbe legea, pentru a putea concendia angajații care au fost numiți în funcții pentru un mandat de câțiva ani | VIDEO

Un grup format din deputații Blocului ACUM au înregistrat un proiect de lege care vizează modalitatea de revocare din funcție a demnitarilor din cadrul a șapte instituții de stat. Modificările care sunt propuse vor da posibilitatea de a-i demite pe cei care nu-și exercită atribuțiile cum trebuie.

La scurt timp de la preluarea puterii, Maia Sandu a amenințat cu demisii mai mulți angajați ai instituțiilor de stat, inclusiv pe cei de la Consiliul Audiovizualului.

Și, pentru că aceștia nu s-au conformat cerințelor, iată că, deputații Blocului ACUM vor să schimbe legea, astfel încât angajații care au fost numiți în funcții pentru un mandat de câțiva ani, să poată fi demiși mai ușor.

Astfel, ar putea să-și piardă funcțiile șefii de la Comisia Naţională a Pieţei Financiare, Serviciul pentru spălarea banilor, Agenția pentru Soluţionarea Contestaţiilor, dar și cei de la ANRE.

Eu nu pot să comentez declarațiile poltice. În privința propunerilor care vor să le facă, eu le susțin, de evaluare, a declarat ȘTEFAN CREANGĂ director ANRE.

Potrivit lui Litvinenco, șefii acestor instituții vor fi supuși unor evaluări, iar dacă se va demonstra că ei nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu, vor fi demiși. Legea va mai dură și în cazul Consiliul Concurenţei și cel al Audiovizualului. Componența acestora ar putea fi micșorată.

Sunt două instituții care au avut timp suficient de la schimbarea guvernării și de la plecarea lui Plahotniuc să demonstreze că au început să îndeplinească atribuțiile legale. S-au lepădat de satana, s-au lepădat de Plahotniuc, a declarat Sergiu Litvinenco.

Îmi rezervez dreptul să nu comentez declarația lui Litvinenco și consider că fiecare are dreptul la opinie. Noi și în continuare ne vom ghida de litera legii, a declat DRAGOȘ VICOL președinte CA.

Dacă proiectul va fi votat de către parlament, conducătorii acestor instituții își vor pierde locul de muncă odată cu adoptarea legii. Până acum, mandatul acestor funcționari era inamovibil, adică ei nu puteau fi demiși înainte de expirarea termenului pentru care au fost numiți.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Partidul ȘOR cere ca subvențiile de stat ce îi reveneau să fie alocate în fondul pentru combaterea Coronavirusului

Partidul „ȘOR” salută inițiativa formațiunilor politice parlamentare de a dona subvențiile de stat pentru combaterea …