Știrea zilei

Ostaticii din Ucraina sunt încă ținuți în autobuz. Atacatorul, înarmat și are explozibil | Update

Un bărbat care avea mai multe arme de foc și explozibili a preluat controlul asupra unui autobuz și a luat mai mulți ostatici în orașul Lutsk din nord-vestul Ucrainei.

Ostaticii sunt ținuți în autobuz de câteva ore. Potrivit presei din Ucraina, bărbatul de 44 de ani se afla la evidența psihiatrilor.

Poliția este în contact cu atacatorul prin telefon.

Președintele Volodymyr Zelenskiy a declarat că „lucrează profesioniștii”.

„Facem totul pentru a elibera ostaticii. Au loc negocieri cu bărbatul, de aceea nu pot oferi detalii”, a precizat acesta, citat de unian.net.

 Preşedintele ucrainean Volodymyr Zelensky a confirmat informaţiile despre focurile de armă. Într-un mesaj postat pe Facebook, acesta a spus: „Focuri de armă au fost trase, autobuzul este avariat”.

Anton Geraschenko, adjunctul ministrului de Interne a spus că suspectul a sunat la poliţia pentru a se autodenunţa, prezentându-se cu numele de Maksin Plokhoy.

Oficialul a adăugat că numele bărbatului coincide cu autorul unei cărţi online despre viaţa în închisoare.

„Timp de 15 ani m-au reeducat, dar nu am fost reeducat. Contrar, am devenit mai mult din ceea ce sunt”, se arată într-un pasaj al cărţii, potrivit lui Geraschenko.

Un bărbat înarmat a luat ostatici aproximativ 20 de persoane, într-un autobuz din oraşul ucrainean Lutsk, anunţă Euronews, care citează poliţia locală.

„Un bărbat a preluat controlul autobuzului în care se află aproximativ 20 de persoane, în centrul oraşului Lutsk. Suspectul are asupra sa explozivi şi arme de foc”, a transmis poliţia, printr-un comunicat de presă.

La faţa locului au fost trase focuri de armă, iar deocamdată nu au fost raportate victime, potrivit comunicatului..

       

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Atenție, cei care merg la mare: singura frontieră deschisă spre Grecia este blocată de protestatari bulgari

Dacă eşti cumva în drum spre Grecia, află că singurul punct de trecere al frontierei …