Știrea zilei

20 de oameni au fost luați ostatici într-un autobuz, în Ucraina. Ministerul de Externe de la Chișinău spune dacă sunt moldoveni printre ei | VIDEO

20 de oameni au fost luați ostatici într-un autobuz, în nordul Ucrainei. Persoana care i-a sechestrat le-a transmis forțelor de ordine că este înarmată și are asupra sa explozibil. În același timp, o explozie puternică a avut loc la Kiev, în apropierea stației de metrou Minskaya. Ministerul de externe de la Chișinău ne-a spus că printre ostatici nu sunt moldoveni.

Mai multe focuri de armă s-au auzit în centrul orașului Luțk, din Ucraina, unde a avut loc luarea de ostatici, iar în geamurile autobuzului sechestrat sunt vizibile urme de gloanțe.

Potrivit presei locale, înainte de a răpi oamenii, atacatorul a postat pe rețelele sociale mai multe mesaje în care își exprima nemulțumirea față de sistemul public. O femeie din autocar a reușit, totuși, să vorbească la telefon cu soțul și l-a îndemnat să cheme poliția. Ulterior, orice conexiune telefonică a celor aflați în mijlocul de transport cu cei din afară a fost interzisă.

La fața locului au venit forțele de ordine și geniștii. Zona a fost complet închisă, iar oamenii din localitate au fost
avertizați să evite zona. Presa din țara vecină mai scrie că bărbatul care a luat ostatici ar fi fost condamnat anterior de două ori. Mai mult, el s-a tratat într-un spital de psihiatrie din Ucraina.

În același timp, o explozie puternică a avut loc la Kiev, în apropierea stației de metrou Minskaya. O înregistrare video cu momentului deflagrației a fost publicată pe rețelele de socializare.

Potrivit Serviciului de presă al departamentului de poliție din Kiev, sosiți la fața locului, oamenii legii au dezamorsat două dispozitive explozive confecționate manual, iar rămășițele au fost preluate pentru investigații.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni pentru a se testa la COVID-19 | VIDEO

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni. În fiecare zi, …