Știrea zilei

Vadim Brînzan recunoaște că s-a întâlnit cu reprezentanți ai companiei Rotschild | VIDEO

Ministrul Economiei Vadim Brînzan declara la 20 august că își dorește să aibă o întâlnire cu Nathaniel Rothschild, pentru a afla care-i sunt intențiile în privința Aeroportului Internațional Chișinău. Declarația lui Brînzan ridică însă semne de întrebare, în condițiile în care el deja se întâlnise până la acea oră, de 2 ori, cu Rotschild și reprezentanți ai companiei sale.

Ministrul Economiei Vadim Brînzan declara la 20 august că își dorește să aibă o întâlnire cu Nathaniel Rothschild care ar fi cumpărat 95% din acțiunile Avia-Invest, pentru a afla care-i sunt intențiile în privința Aeroportului Internațional Chișinău. Declarația lui Brînzan ridică însă semne de întrebare, în condițiile în care el deja se întâlnise până la acea oră, deja de 2 ori, cu  Rotschild și reprezentanți ai companiei sale.

VADIM BRÂNZAN  ministru al Economiei și Infrastructurii: „Pe 19 august, adică ieri, Compania NR Investments Ltd a anunțat că a achiziționat 95 la sută din acțiunile companiei Avia Invest care deține prin contract dreptul de concesiune pentru Aeroportul Internațional Chiținău. Ministerul Economiei a fost informat printr-o scrisoare despre această tranzacție venită din  numele lui Nat Filip Rothschild.”

El mai spunea atunci că este gata să renegocieze cu Rotschild detalii din contract și  spunea că investiția sa în Republica Moldova ar aduce credibilitate țării noastre.

VADIM BRÂNZAN  ministru al Economiei și Infrastructurii:„Putem să încercăm să renegociem această sumă, s-o mărim de exemplu, ca o parte mai mare din acești nouă euro să vină în folosul statului, ca exemplu. Alte subiecte pe care am putea să le renegociem ar fi investițiile pe care investototul  urmează să le efectuieze în modernizarea acestui aeroport.”

Zece zile mai târziu, la 30 august, Vadim Brînzan recunoștea că a avut două întrevederi cu reprezentanți ai companiei, la una dintre care a participat și premierul Maia Sandu, fără a  preciza însă dacă a fost sau nu vorba chiar de Rothschild.

VADIM BRÂNZAN  ministru al Economiei și Infrastructurii: „Pe data de 10 august eu, în calitate de ministru al Economiei am avut o întâlnire cu reprezentantul NR Investments Ltd, care m-a informat despre intenția potențială de a cumpăra direct 95% din acțiunile companiei Avia Invest. Pe data de 19 august, împreună cu doamna prim-ministru am avut o întțlnire cu  reprezentantul NR Investments.”

Potrivit acestuia, întrevederea a fost una de „curtoazie” și că a venit la inițiativa  reprezentantului NR Investments Ltd.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 12 persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19, iar alte 295 de persoane au fost testate pozitiv la coronavirus | VIDEO

Încă 12 persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19 în ultimele 24 de ore. Este …