Știrea zilei

Voronin: Socialiştii recurg la şantaj pentru a-şi suplini lista candidaţilor | VIDEO

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, acuză Partidul Socialiștilor de faptul că ar face presiuni la adresa candidaților la alegerile locale de pe lista PCRM și încearcă coruperea lor pentru a-i atrage în tabăra socialiștilor. Noi am încercat să obținem un comentariu de la mai mulți reprezentanți ai Partidului Socialiștilor, însă Ion Ceban și Grigore Novac aveau telefoanele închise, iar Vlad Batrâncea și Irina Astahova nu au răspuns la telefon.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul unei conferințe de presă, a spus că socialiștii șantajează și încearcă să corupă candidații la alegerele locale de pe lista Partidului Comunist pentru ca  aceștia să treacă în tabăra socialistă.

VLADIMIR VORONIN, președinte PCRM: „Socialiștii au început să atragă de partea lor tovarășii noștri.  Socialiștii nu au destui oameni la alegeri, ei toți se țineau pe banii pe care îi primeau, totul se ținea pe coruperea candidaților și ei acum se fugăresc după  cadrele noastre, după oamenii noștri pentru a-și suplini listele.”

Voronin a mai declarat că PCRM nu va avea un candidat pentru Primăria Capitalei, această decizie a fost luată ținând cont de faptul că încă nu se cunoaște soarta alegerilor locale de anul  trecut, în care a învins Andrei Năstase.

VLADIMIR VORONIN, președinte PCRM: „De ce noi nu  am depus nicio candidatură în Chișinău? Din principiu. Au fost alegeri în Chișinău. Bune, rele, corecte, incorecte, dar au fost alegeri și CEC a luat decizia că primar general e Năstase. De ce lui Năstase nu i-au dat voie să lucreze,  de ce ei deja fiind de trei luni la putere nu s-au lămurit?”

Voronin a mai menționat că PCRM va participa la alegerile locale în mai multe orașe. De asemenea, va selecta un candidat pentru alegerile parlamentare noi în circumscripția  uninominală nr. 17  Nisporeni.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Parlamentul, „paralizat” și astăzi. Opoziția: Guvernul, sub unele intenții „nobile” și „bune” vrea să ascundă scheme de afaceri | VIDEO

Parlamentul a fost „paralizat” și astăzi. La fel ca ieri, deputații din opoziție au boicotat …