Știrea zilei

17 comisariate de poliție din țară, decapitate | VIDEO

Din cele 44 de comisariate din Republica Moldova, 17 au rămas fără șefi. O confirmă chiar ministrul de Interne Andrei Năstase. La un post privat de televiziune, Năstase a declarat că unii dintre ei au plecat înainte de schimbarea puterii, iar alții după. „Cei care au greșit e bine să plece”, a spus Năstase. De cealaltă parte, fostul șef al poliției țării, susține că angajații au fost impuși să-și dea demisia.

Comentând demisiile celor 17 șefi de comisariate, Năstase a ținut să precizeze că aceștia au plecat de bună voie fie ceva mai înainte, fie de la 8 iunie și că la concedierea acestora nu ar fi fost nicio presiune, dimpotrivă, ministrul a declarat că ”va veni timpul când niște procurori liberi se vor ocupa de fiecare în parte”. În același context, Năstase a mai adăugat că pe numele unor șefi de comisariate deja ar fi fost dispuse anchete de serviciu.

Cu referire la licidarea direcției a 5-a, Năstase a spus că persoanele care lucrau acolo sunt supuse unor anchete de serviciu, iar unele dintre acestea au fost remise procurorilor. O parte dintre ei mai activează în MAI, o parte s-au eliberat și urmează desființarea Direcției. Iar cei buni vor rămâne și își vor continua activitatea în alte subdiviziuni ale ministerului.

Solicitat de postul nostru de televiziune, fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari, a spus că el consideră că șefii de inspectorate ar fi fost impuși să-și dea demisia.

ALEXANDRU PÎNZARI, fost șef, Inspectoretul General al Poliției:

„Vreau să menționez că, din păcate, au fost demiși mai mulți șefi de inspectorate. Eu consider că au fost impuși prin abuzuri și prin diferite metode să-și părăsească funcțiile, aparent benevol, dar, după cum am spus, consider asta un abuz. Este regretabil acest fapt pentru că sunt unii dintre cei mai buni profesioniști din poliția Națională și cel mai grav este că în ei au fost investiți bani publici, dar și multă instruire”.

Amintim că, acum trei săptămâni, fostul șef al Direcției Misiuni Speciale din cadrul INI, Valeriu Cojocaru, a publicat o listă cu cel puțin 19 șefi ai inspectoratelor de poliție din țară care ar urma să fie demiși de către șeful Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan, la indicația cumătrului său Andrei Năstase. Valeriu Cojocaru a mai scris că, în ultima perioadă, mai mulți conducători ai inspectoratelor de poliție din țară sunt chemați în cabinetul șefului IGP. Aceștia sunt amenințați să-și dea demisia, în caz contrar vor fi concediați. Potrivit postării lui Valeriu Cojocaru, acești conducători, la indicaţia lui Năstase, ar urma să fie demişi de către Gheorghe Balan pentru că nu îi sunt loiali.

La rândul său, Năstase a declarat că nu comentează, citez: ”Nu comentez postările unor oameni, care cu siguranță vor ajunge într-o bună zi să dea socoteală pentru faptele ilegale pe care le-au săvârșit în cadrul IGP”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Iurie Reniță spune cum a făcut rost de imaginile video în care se vede cum lui Igor Dodon i se oferă o sacoșă

Imaginile video cu discuția dintre Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc au ajuns la deputatul Iurie …