Știrea zilei

13 moldoveni aflați în carantină în România. Ce au arătat testele pentru depistarea coronavirusului

Prefectul județului Giurgiu, Aneta Matei, a declarat luni că toate rezultatele pentru un grup format din 13 persoane din Republica Moldova şi România care au intrat în ţară în urmă cu o săptămână prin PTF Giurgiu-Ruse au ieşit negative, dar toate persoanele din grup vor rămâne în continuare în carantină până la finalizarea perioadei de 14 zile, scrie agerpres.ro.

„În data de 9 martie, prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, a intrat un microbuz cu 13 persoane care se întorceau din Italia, dintre care 11 din Republica Moldova şi două din România. Toate persoanele au intrat în carantină la Giurgiu încă de la acea dată şi li s-au recoltat probe biologice pentru a stabili dacă au suferit îmbolnăviri cu coronavirus. Probele au fost trimise la ‘Matei Balş’, astăzi au sosit rezultatele pentru cele 13 persoane şi toate sunt negative, ceea ce înseamnă că nimeni nu este infectat”, a precizat prefectul judeţului Giurgiu.

Aneta Matei a mai spus că toate cele 13 persoane vor rămâne în continuare în carantină până la finalizarea perioadei de 14 zile, li se vor face din nou testele şi dacă şi la finalul perioadei de carantinare acestea ies negative, vor putea pleca spre localităţile de domiciliu.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Alte 211 persoane au fost tratate de COVID-19. Care este starea de sănătate a celorlalți pacienți

Alte 211 persoane au fost tratate de COVID-19. Astfel, bilanțul celor care s-au însănătoșit a …