Știrea zilei

Se vor peste tot: După ce s-au ales cu funcții la CEC se vor și în fotoliile Curții Constituționale | VIDEO Update

Oamenii Maiei Sandu și ai lui Andrei Năstase se vor peste tot. Astfel, după ce s-au ales cu funcții la Comisia Electorală Centrală, Dorin Cimil și Dumitru Pavel se vor și în fotoliile Curții Constituționale. Alături de alți 11 candidați, cei doi au fost selectați de către Guvern pentru următoarea etapă a concursului de ocupare a funcțiilor de judecători la Curtea Constituțională.

Prima ședință a comisiei de concurs pentru selectarea candidaților la funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Guvernului a admis ieri 13 candidați. Printre aceștia se numără și proaspăt numitul președinte al Comisiei Electorale Centrale – Dorin Cimil, membrul CEC Dumitru Pavel, dar și fostul pretor al sectorului Ciocana din capitală Galina Bostan.

Tot aici se regăsește și fostul ministru al justiției Vladimir Grosu, dar și secretarul de stat al Ministerului Justiției Eduard Serbenco. Concursul de selectare a candidaților la funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Guvernului se va desfășura pe data de 6 august 2019. Acesta va consta din competiția dosarelor și interviuri cu toți candidații.

Reamintim că în total, pentru fotoliile magistraților de la Curtea Constituțională, s-au înscris 43 de candidați din partea CSM, Parlament și Guvern. Curtea Constituțională are șase judecători, numiți pentru un mandat de șase ani. Doi judecători sunt desemnați de parlament, doi de guvern și alți doi de Consiliul Superior al Magistraturii.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație Partidului Politic „ŞOR”, mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia au ajuns în țară | VIDEO

Mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia, din cauza pandemiei de coronavirus, au ajuns în …