Știrea zilei

„100 de paturi și 127 de pacienți”. Ministerul Sănătății: COVID-19 îi afectează pe copii la fel ca și pe adulți

În Republica Moldova, de la înregistrarea primului caz de COVID-19 și până în prezent, au fost înregistrate aproximativ 820 de cazuri de infectare în rândul copiilor. Dintre aceștia, 67 sunt sunt cu vârsta mai mică de un an, scrie cotidianul.md.

În prezent, peste 350 de copii testați pozitiv la Covid-19 sunt tratați în spitale.

„În instituția noastră sunt 100 de paturi, dar la moment avem 127 de pacienți. COVID-19 afectează toate organele interne”, spune medicul infecționist Olesea Olevschi de la Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii.

Potrivit medicului este grav și când se infectează cu coronavirusul și gravidele.

„Este foarte greu să vezi când copilul are o durere. Pentru mine mai greu a fost suferința copiilor decât virusul. M-am simțit ca o pasăre în colivie”, a relatat Olesea Rubanovici, mamă a 2 copii, toți 3 fiind infectați cu COVID-19.

Precizăm că, aflarea pe terenurile de joacă pentru copii este interzisă. Sunt permise plimbările la aer liber sau aflarea în locurile publice în grupuri nu mai mari de 3 persoane.

Părinții sunt îndemnați să evite locurile aglomerate.

Vedeți mai jos istoria care a marcat-o cel mai mult pe Olesea Olevschi, medicul de la Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii:

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Certificatul medical nu este necesar la admiterea în instituțiile de învățământ

Certificatul medical nu se regăsește în lista actelor necesare pentru dosarul de admitere. Despre această …