Știrea zilei

1.665 de moldoveni au revenit acasă. Un călător a fost luat cu ambulanța

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2.542 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova: 1.665 traversări persoane, dintre care 611 treceri la frontiera moldo-română, 650 treceri la frontiera cu Ucraina și 404 treceri a frontierei aeriene.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screening-ului 2.542 persoane și completate 1.665 fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1.482 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.
Un călător a prezentat stare febrilă, conform procedurilor de operare a fost anunțat Serviciul de urgență 112, care a și preluat persoana pentru verificări medicale.
În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară a trei rute charter din Irlanda, Belarus și Italia, fiind înregistrate 404 persoane.
Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 74 de apeluri de la cetățeni, unde s-a oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii Covid-19.
La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei, pe sensul de intrare în țară se asigură ca aceștia completează corect fișele epidemiologice și se informează despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.
Suplimentar, vor scrie pe partea verso a fișei Declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioada de 14 zile în locurile determinate. Ca excepție, nu sunt obligați să respecte regimul de autoizolare doar conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzile garniturilor de tren, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă.
Conform Dispoziției nr.13 din 3 aprilie 2020, persoanele ce traversează frontiera de stat pe cale terestră sau aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor completa şi semna, în mod obligatoriu, Declaraţia pe propria răspundere privind obligaţia achitării primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul 2020, iar polițiștii de frontieră vor verifica veridicitatea completării acesteia.
Participanții la traficul transfrontalier sunt îndemnați să amâne călătoriile și să manifeste o atitudine precaută în raport cu virusul de tip Covid-19.

unica.md

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Avia Invest: Contractul de concesionare nu este reziliat și nici nu-l poate rezilia cineva | VIDEO

În pofida visurilor pe care le are Igor Dodon, “Avia Invest” va continua să construiască …